PASAKAS – GAISMAS UN SILTUMA AVOTS

PASAKAS – GAISMAS UN SILTUMA AVOTS

Audriņu pamatskolas (pirmsskolas grupas) no 8. janvāra līdz 31. janvārim norisinājās pasaku mēnesis -“Pastāsti man pasaciņu”.  Tika veidota bērnu zīmējumu izstāde, kā arī skolotāji Līga Asare un Aleksandrs Mališevs kopā ar bērniem iestudēja teātra izrādes pēc krievu tautas pasaku “Теремок” un “Rācenis” motīviem.

Kas gan var būt interesantāks par teātri? Izbaudījām katru mirkli, no satraukuma vai bailēm nebija ne miņas, bērni vēroja teātri ļoti ieinteresēti. Acu skatieni un sirsnība no bērniem staroja īpaši. Lai gan šķiet, ka šīs pasakas dzirdētas neskaitāmas reizes un zināmas no galvas lieliem un maziem, tomēr visi tās vēroja elpu aizturēdami, jo vienu stāstu katrs spēj pasniegt tik dažādi. Arī šī reize spēja mūs patīkami pārsteigt un bagātināt. Ar lielu gandarījumu un lepnumu lugas beigās bērni nostājās skatītāju priekšā un saņēma pelnītos aplausus. Šī pasākuma laikā bērni guva daudz pozitīvu emociju, smējās no sirds un priecājās.

Pasaku mēneša laikā mazākie bērni uzzināja, bet vecākie bērni atsvaidzināja savas zināšanas par to, kādi dzīvnieki dzīvo pie mums Latvijas mežos, bet kādi nē. Lasījām dažādas pasakas un skaitījām dzejoļus par meža zvēriem, kā arī bērni turpināja attīstīt prasmes griezt, līmēt un veidot.

Katru dienu mēs varam pārvēst par sapni, pats svarīgākais – iemācīties novērtēt to, kas mums ir, tad arī viss ikdienišķais liksies brīnumains! Tieši šāda ir mūsu ikdiena un tieši tik interesanta.

Janvāri noslēdzām uz jautras nots.

Paldies visiem skolotājiem un bērniem par svētku sajūtas uzburšanu!

Pirmsskolas skolotājas Līvijas Bobrovas teksts un foto

Comments are closed.