Eiropas dienas Audriņu pamatskolā

Eiropas dienas Audriņu pamatskolā

Maijs ir īpašs mēnesis – maija mēneša pirmajos datumos visā Latvijā atzīmējam Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, kas ir īpaša Latvijas valsts simtgadē, atceramies II pasaules kara notikumus un pieminam bojā gājušos.

Šis ir laiks, kad mūsu valstij ir nepieciešami gudri un zinoši jaunieši, kas spēj atrast sevi savā valstī, Eiropā, Eiropas Savienībā un pasaulē.

Maijā atzīmējam arī Eiropas dienu, kuras ietvaros Audriņu pamatskolas 5.-9.klašu skolēni, atbilstoši savam vecumposmam, piedalījās dažādās aktivitātēs. Tika izmantoti Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā sagatavotie mācību un metodisko materiālu kopa “Vitamīns ES”, kas daudzveidīgi un saistošā veidā ļauj iepazīt Eiropu. Lai iegūtās zināšanas varētu pārbaudīt Audriņu pamatskolas skolēni piedalījās Eiropas Komisijas sadarbībā ar nevalstisko organizāciju Eiropas Kustība Latvijā organizētajā tiešsaitē un kārtoja Eiropas eksāmenu. Šogad Eiropas eksāmenu nokārtojuši 16 643 cilvēku, visaktīvākie bijuši 7.-9.klašu skolēni, starp tiem arī Audriņu pamatskolas 7.-9.klašu skolēni.

Audriņu pamatskolas skolotāja Iveta Rundāne

Comments are closed.