Balto galdautu svētki.

Balto galdautu svētki.

1990. gada 4. maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, kā arī noteica pārejas posmu no Latvijas Republikas Augstākās Padomes līdz Saeimas sasaukšanai. Šim notikumam par godu 1990. gada 3. oktobrī likums “Par svētku un atceres dienām” tika papildināts ar 4. maiju un šī diena tika atzīmēta kā piemiņas diena ar oficiālo nosaukumu “Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena”.

Neskatoties uz to, ka 4.maijs ir brīvdiena, Audriņos tas sākas ar darbu. Jau pl.9.00 Audriņu pamatskolas pedagogi un izglītojamie, kā arī iedzīvotāji pulcējas pie Audriņu kultūras nama, lai izdarītu labu darbu – Lidicas ielā stādīt liepas. Ar pozitīvu noskaņojumu iedzīvotāji darbojās, lai godinātu Latviju.

Pēc izdarīta darba, tika likts galdā svētku mielasts. Pie kultūras namā visus gaidīja galdi, kas tika klāti ar baltiem galdautiem. Ugunskurā tika pagatavoti pelēkie zirņi ar speķi un vārīta zāļu tēja. Svinīgā diena noslēdzās patīkamās sarunās un labā noskaņojumā.

Audriņu pamatskolas vēstures skolotāja Svetlana Ponarada

    

Comments are closed.