Tēva dienu gaidot

Tēva dienu gaidot

Audriņu pamatskolas vecākā pirmsskolas grupiņa visu šo nedēļu cītīgi gatavojās Tēva dienai. Bērni nesa uz dārziņu savu tēvu fotogrāfijas un stāstīja par saviem vislabākajiem un vismīļākajiem tēviem pasaulē. Katrs bērns stāstīja, kā sauc viņa tēvu vai vectēvu, kādas rakstura īpašības viņam piemīt, kādi ir tēva vai vectēva hobiji, kas viņam garšo vislabāk utt. Bērni bija patiesi izbrīnīti, kad atklāja, ka vairāku bērnu tēviem ir kādas kopīgas intereses, piemēram, medības vai sports. Bērni arī uzzīmēja savus tēvus un šos darbiņus izstādījām Tēva dienai veltītajā izstādē. Tēviem tika veidotas arī dāvaniņas – koka medaļas, uz kurām bērni uzzīmēja apsveikumus saviem tēviem.

Bērni ar lepnumu stāstīja par saviem tētiem. Viņi teica, ka mans tētis ir vismīļākais tētis pasaulē.  Viņš ir jauns un vienlaicīgi  pastāstīja arī par savu vectēvu. Kāds cits bērns, zina kāds tētim ir vārds un, ka viņš strādā un prot visu salabot un ir ļoti stiprs. Un viņš pērk dāvanās spēļu mašīnas. Kāds cits puika varēja pateikt, ka tēti sauc: ”Tāta”. Kāda meitene teica, ka viņas tētis ir stiprs. Vēl viena cita meitene teica, ka tētis labo mašīnas un ēd zupu. Viena cita grupiņas meitene stāstīja, kā tēti sauc, kāds viņš izskatās un kādu apģērbu valkā un zināja pat nosaukt uzvārdu

Ir teiciens, ka tētis ir dēla pirmais varonis un meitas pirmā mīlestība. Septembrī tiek svinēta Tēvu diena arī mēs, jaunākas grupiņas bērni, centāmies iepriecināt savus tētus, gatavojās dāvaniņas – foto rāmīšus. Bērni varēja izpausties radoši un izrotāt tieši sev tīkamu rāmīti, kas ar tēva foto veidotu skaistu dekoru mājās pie sienas.

             Pirmsskolas skolotāji Līga Asare, Janīna Čakša, Rudīte Vaišļa.

 

Comments are closed.