Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodarbības Audriņu pamatskolā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodarbības Audriņu pamatskolā

Tuvojas vasaras brīvlaiks – kad nogurušie no mācībām un skolas disciplīnas, bet laimīgie skolēni dosies savā pelnītajā atpūtā, kur viņi peldēsies, brauks ar velosipēdiem, spēlēs aktīvās rotaļlietas līdz vēlam vakaram, sēdēs pie ugunskura…

Sakarā ar skolēnu aktīvo brīvā laika pavadīšanu, Audriņu pamatskola nolēma reproducēt savu skolēnu zināšanas pirmajā neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā. 21.04. notika Pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības lekcija ar prakses nodarbībām. Lekciju vadīja Rēzeknes pilsētas 2. vidusskolas terapeitiskā medmāsa Z. Petičonoka. Medmāsa novadīja divas nodarbības priekš sākumskolas un pamatskolas bērnu vecumposmiem.

Sākumskolas skolēniem informācija vairāk tika vērsta uz cilvēka rīcību uz dažādiem bīstamiem rāpuļu un kukaiņu kodieniem, daudz tika runāts par drošību uz ūdens un cilvēku glābšanu no ūdens, arī pieminēja drošu uzvedību pie ugunskura un rīcības plānu pie uguns apdegumiem, un daudz kas cits svarīgs tika pārrunāts un pamācīts.

Pamatskolas skolēnu vecumposmam lekcija bija vērsta vairāk uz praktiskām nodarbībām, kur skolēni mācījās taisīt mākslīgo elpināšanu manekenam, pareizi un droši priekš cietušā noņemt ķiveri no galvas (motociklistiem), par dažādiem veidu pārsējiem uz dažādām ķermeņa daļām.

Vēlamies izteikt pateicību Rēzeknes „Sarkanā Krusta” filiālei par manekena (pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības mākslīgā lelle – Anna) nodrošināšanu nodarbībām.

Comments are closed.