Audriņu pamatskolas skolēni zinātnes pasaulē.

Audriņu pamatskolas skolēni zinātnes pasaulē.

Lielākais un modernākais zinātnes centrs Baltijā – AHHAA (Tartu, Igaunija) viesojās Latvijā ar tūri “Zinātne uz riteņiem” un 28. aprīlī zinātnes busiņš piestāja arī Rēzeknē.

Šo iespēju izmantoja Audriņu pamatskolas 5. – 9. klašu skolēni, kuri ielūkojās zinātnes pasaulē. Visas dienas garumā skolēni aktīvi darbojās, pētīja un iesaistijās dažādās aktivitātēs. Viņi vēroja “Zibeni burkā” jeb elektrisko izlādi, noslēpumaino “Lāzeru atspulgu”, kuru paši varēja pagriezt.

Darbnīcās ielūkojās “Jūras dinozauru attīstībā” – atbildēja uz jautājumu, kas ir “briesmoņi”, kuri ir peldējuši jūrā pirms miljoniem gadu, paši izgatavoja savu pereskopu un saules pulksteni, pētīja cilvēka organismu.

Vienā no stendiem visi interesenti varēja sacensties, pārbaudot savu uzmanību un ātrumu. Divi, kuri uzrādija labāko rezultātu, ieguva balvas.

Dienas garumā tika rādīti divi teātri, kuros ietvēra daudz eksperimentu, kas iepazīstināja ar ūdens un skaņu pasauli.

Tas bija neliels ieskats plašajā zinātnes pasaulē. Jācer, kad nākotnē varēs tikt arī uz šo aizraujošo un izglītojošo zinātnes centru Igaunijā, lai plašāk un interesantāk varētu iepazīt un izprast aizraujošo tehnoloģiju un zinātnes pasauli.

Audriņu pamatskolas skolotāja – Dace Vasilevska.

Comments are closed.