Ēnu teātris

Ēnu teātris

Svētki, svētki un vēlreiz svētki-jā, tas viss ir par pēdējo ziemas mēnesi-februāri.

Katru dienu mēs visi kopā uzzinām kaut ko jaunu, interesantu un pārsteidzošu; katra diena mums ir savādāka! Daudz, daudz jautājumu-kas, kāpēc, kur, kas būs pasākumā, ko mums vajadzēs darīt, ko mēs redzēsim, ko dzirdēsim?

22.februārī Audriņu pamatskolas (pirmsskolas) skolotāja Janīna Čakša parādīja ēnu-leļļu teātri, izmantojot lampu un kartona kasti, kurai bija izgriezts dibens un viena garākā mala. Pie pamatnes iekšpuses bija ielīmēts caurspīdīgs papīrs – tā bija skatuve. No krāsainā kartona bija izgrieztas figūriņas, kuras ar skolotāju palīdzību bērniem parādīja pasaku “Namiņš”.

Ēnu teātris-tas ir pozitīvas emocijas, patīkama saskarsme, izbrīns un sajūsma, kas kopumā veido svarīgus faktorus un ienes prieku un labu noskaņojumu.

Tas ieinteresēja bērnus pētīt, izzināt un izdarīt vienkāršus secinājumus, tā veicinot spriestspējas, zinātkāres un domāšanas attīstību.

Gribas uzskatīt, ka katrs no šiem pasākumiem ir unikāls, interesants un jēgpilns, katrā ir ieguldīta liela izdoma un sirds siltums.

Bērni ar aizrautību apskatīja daudzveidīgās lelles, kuras izmanto dažādās manipulācijās. Pēc tam, visu dienu, bērnu starpā nerimās sarunas par to.

Pasākums izdevās krāsains, raibs, jautrs un raisīja bērnos tikai pozitīvas emocijas.

Līvija Bobrova

Comments are closed.