Audriņu pamatskolas 4. klases čaklo roku darinātais puzurs

Audriņu pamatskolas 4. klases čaklo roku darinātais puzurs

Adventes laikā, kad domas raisās par Ziemassvētkiem, dāvanām, izrotātu eglīti un Salatēti Swedbank rīko konkursu “Ar puzuru rotāti Ziemassvētki”, kurā aicina pieteikties 1.-4. klašu skolēnus, kuriem vajadzēs izgatavot vienu kopīgu klases puzuru.

Puzuru gatavošanas procesā skolēni tika iepazīstināti ar latviešu tautas tradīcijām, puzuru nozīmi senatnē un to daudzveidību. Līdz šim neviens no skolēniem nebija taisījuši puzurus, bet ar pacietību, gaišām domām un vēlēšanos piedalīties konkursā tapa pirmais skolēnu kopīgi veidotais puzurs.

Puzurs ir sens istabas rotājums, kuru gatavo no niedrēm, salmiem ar lielu rūpību, ieliekot tajā savu pozitīvo enerģiju, labās domas un mīlestību.  Skolēni tīrija, grieza niedres 12 vienādos gabaliņos, kuri simbolizē visus gada mēnešus un veidoja dažāda lieluma puzurus. Sanāca gan lielāki, gan mazāki labo domu kristāliņi, kurus sasienot kopā, veidojās vienots, kopīgi izveidots niedru puzurs.

4. klases puzura tapšanai papildus bija nepieciešamas šādas lietas: prasme strādāt komandā, pirkstiņu veiklība, uzcītība, daudz pacietības, lai sasniegtu mērķi. Mēs ļoti ceram, kad konkursā uzvarēsim, bet, ja arī nē, tad skolēni ieguva vērtīgas prasmes un emocijas. Paldies konkursa rīkotājiem, par iegūtajām emocijām.

Audriņu pamatskolas skolotāja Dace Vasilevska

Comments are closed.