Audriņu skolēni iededzina pirmo Adventes sveci

Audriņu skolēni iededzina pirmo Adventes sveci

Laiks skrien nemanāmi… Tikko Audriņu sākumskolas skolēni svinēja Valsts svētkus, gatavoja dzejolīšus, dejas, zīmējumus par godu savai Dzimtenei –Latvijai. Jau klusiem soļiem tuvojas Adventes laiks. Laiks dziļām pārdomām par savu dzīvi, ticībai un lūgšanai,  aicinājums sagatavoties Jēzus Kristus atnākšanai jeb piedzimšanai.

Gatavojoties šim svētajam laikam, Audriņu sākumskolas izglītojamie kopā ar pagarinātās dienas grupas skolotāju Oksanu Brokāni 24. novembrī devās ciemos uz Audriņu pagasta bibliotēku. Bibliotēkas vadītāja Margarita Platonova iepazīstināja bērnus ar Adventes laika galvenā simbola – vainaga vēsturi, nozīmi, kā arī uzaicināja piedalīties radošajā darbnīcā – izgatavot savu vainagu.

Adventes vainaga tapšanas process pārvērtās par burvīgu un interesantu pasaku prasmīgās un zinošās pasniedzējas Margaritas vadībā.  Bērni, sadaloties divās grupās, domāja, līmēja, grieza… Trīs stundu rūpīgā darba rezultātā tapa  Ziemassvētku sagaidīšanas būtiskais simbols – Adventes vainags, kas simbolizē mūžību un vienotību, cerību gaismas uzvarai pār tumsu un laimīgo dzīvību.

Tradicionāli egļu vainaga centrā bērni novietoja četras sveces, lai katru svētdienu aizdedzinātu pa vienai. Katrai svecei ir sava nozīme –  pirmā – dāvina cerību, otrā – apzīmē aicinājumu uz pestīšanu, trešā ir prieka svece, bet  ceturtā – atgādinās par  eņģeļiem un mīlestību.

Pašu rokām izveidoto Ziemassvētku “brīnumu” izglītojamie nogādāja sava skolā, lai novietotu sākumskolas telpās un radītu burvīgu svētku sagaidīšanas gaisotni.

Liels paldies sakām Audriņu pagasta bibliotēkas vadītajai Margaritai Platonovai par radošo pieeju, neizsīkstošo fantāziju, palīdzību jaunatnes izglītošanā un lietderīga brīvā laika pavadīšanā.

Novēlam visiem ticības un gaismas pilnu Ziemassvētku sagaidīšanas laiku! Lai mazās Adventes svecīšu liesmas atnes lielu laimi!

Oksana Brokāne,

Audriņu pamatskolas skolotāja

Comments are closed.