Kulinārijas konkurss “Kārumnieks”

Kulinārijas konkurss “Kārumnieks”

2018.gada 26.aprīlī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika kulinārijas konkurss “Kārumnieks”. Konkursa mērķis bija atklāt bērnu un jauniešu talantus kulinārijā, motivēt radošām izpausmēm kulinārijas jomā, radīt iespēju radoši izpausties, gatavojot dažāda veida kēksus.

Konkurss tika organizēts 3 kārtās. Katram dalībniekam mājās bija jāpagatavo kēkss. Konkursā šis ēdiens jāatrāda un jāprezentē, stāstot no kādām sastāvdaļām tas ir pagatavots, cik ilgā laikā tapis, kāda bija kēksa pašizmaksa.

Otras kārtas laikā dalībniekiem ar aizsietām acīm un ar taustes palīdzību bija jāatpazīst pareizie graudaugi un augļi. Savukārt trešās kārtas laikā dalībniekiem bija jāatbild uz dažiem jautājumiem par kulināriju.

Darbus vērtēja stingra žūrija, kuras sastāvā bija četri cilvēki. Viņi vērtēja ēdiena vizuālo izskatu, garšu, ieguldīto darbu, laiku un cenu. Receptē bija jānorāda, cik aizņēma pagatavošanas laiks un kulinārijas izstrādājuma aptuvenā cena.

Kopumā konkursā piedalījās 12 dalībnieki no dažādam skolām.

Audriņu pamatskolas audzēkne Aljona Vilipsone kulinārijas konkursā ieguva 2.vietu . Viņa izcepa kēksu, kura sastāvā bija laims un svaigais ingvers.

Konkursa noslēgumā visi dalībnieki un viņu atbalstītāji varēja degustēt kēksus, kas tika pieteikti konkursam.

Audriņu pamatskolas skolotāja Anžela Sigajeva

Comments are closed.