Izstāde ” Lieldienu zaķi”

Izstāde ” Lieldienu zaķi”

Zaķiem šodien darba diena,

Jāstiepj olas simtu viena.

Tās tiks krāsotas un sistas,

Tā ka brīnās ciema vistas.

No 5. līdz 15. martam Audriņu pamatskolas (pirmsskolā) tika rīkota izstāde ” Lieldienu zaķi “, kurā piedalījās mūsu skolotāju, vecāku un bērnu kopdarbi.

Pirmajā posmā ģimene kopīgi domāja un meklēja.

Otrajā posmā bija liels gatavošanās periods. Visi ļoti centīgi gatavojās ar lielu pārliecību un smaidu sejā. Vecāki kopā ar saviem bērniem brīvdienās krāsoja, līmēja, grieza un visādi citādi meistaroja, lai mēs visi kopā varētu ieskandināt pavasari.

Trešajā posmā ģimene ieradās dārziņā, līdzi ņemot ” Lieldienu zaķi “, labu garastāvokli un prieku.

Nodarbībās, kurās bērni strādā ar dažādiem materiāliem, satver tos ar pirkstiem, netieši notiek arī to punktu masāža, kuri atrodas plaukstā, veicinot bērnu veselību un attīstību. Veidojām prasmi strādāt ar līmi, noklājot lielākus laukumus. Veicinājām sadarbības prasmes, veidojot kolektīvo darbu.

Mēs uzskatām, ka bērna attīstība sakņojas dabā, tāpēc nodrošinājām izziņu un attīstību, izmantojot dabas objektus, kā arī daudz pievērsāmies teātrim un dzejai, mēs ļāvām bērniem būt radošiem un brīviem.

Bērniem pirmsskolas posmā ļoti patīk eksperimentēt, jo tad mazuļiem šķiet, ka viņi dara kaut ko nopietnu un zinātnisku. Katrā bērna vecuma posmā slēpjas kāda dzintara grauda šķautnīte. Bet dzintargrauds veidojas tikai tad, ja šīs šķautnītes apvieno kopā.

Bērniem vienmēr ir jātiecas uz arvien jauniem, izvirzītiem mērķiem. Galvenais nosacījums ir neapstāties, nepadoties to realizēšanā.

Bērni bija ļoti lepni un ar prieku rādīja savu veikumu.

Liels, liels paldies pilnīgi visām mūsu fantastiskajām mammām un lieliskajiem tētiem, kuri piedalījās izstādes veidošanā. Prieks par tik daudziem jūsu kopdarbiņiem.

Viss kolektīvs pateicas vecākiem par iesaistīšanos šāda veida izglītības procesā. Mēs lepojamies ar mūsu atsaucīgajiem vecākiem.

Līvija Bobrova, Aleksandrs Mališevs

Comments are closed.