Tūrisma diena Audriņu pamatskolā

Tūrisma diena Audriņu pamatskolā

Audriņu pamatskolā ļoti aktīvi sākās 22. septembra rīts – visa skola sportoja Tūrisma dienas ietvaros. Šoreiz 8. un 9. klases  skolniekiem bija iespēja būt par galvenā tiesneša J. Masaļskas  (sporta skolotāja)  palīgiem. Šo amata darbu viņi veica godprātīgi un ar interesi, un šīs sacensību tiesāšanas prasmes papildinās  viņu zināšanu ,,krājkasīti,, par sportu kopumā.

Šogad sākumskola sacentās atsevišķi no 5.,6., un 7. klasēm.

Visas sporta disciplīnas Tūrisma dienā bija nedaudz netradicionālas, salīdzinoši ar pagājušām Tūrisma dienas sporta disciplīnām. Tādā veidā sporta sacensību galvenajam organizatoram (J. Masaļska) gribējās paplašināt skolēnu redzes loku sportā – ka sporta disciplīnas var būt arī ar kreativitātes pieeju.

Sākumskolas audzēkņi sacentās individuāli vairākās sporta disciplīnās, kur konkurences gars bija ļoti sīvs:

  1. Boulinga spēle (ļoti līdzīgs mūsdienu boulingam) – vinnētājs J. Razumejeva (2. klase);
  2. ,,Sēņu,, lasīšana uz skrituļdēļa (guļus uz vēdera uz skrituļdēļa audzēkņi lasīja kulītē vairākas ķeglis pa ierobežotu teritoriju) – vinnētājs A. Ribakovs;

3.Ķerlings ar mešanu ( sportists no noteiktas vietas meta sporta maisiņu – kas tuvāk konusam) – vinnētājs K. Vasiļjeva (4. klase).

5., 6., 7. klases savu sporta cīņu sāka strādājot pāros – visi audzēkņi sadalījās pa divi. Pirmais mutiski regulēja savu pārinieku, kuram tika aizsietas acis ar šalli, iziet cauri koridoram ar haotiski izvietotām plastmasas glāzēm, lai viņa pārinieks neuzsper ar kāju uz plastmasas glāzītēm. Vinnēja pāris – Aleksejs Tihomirovs un Romāns Smirnovs.

Priekš nākamajām sporta disciplīnām dalībnieki sadalījās pa 6 cilvēki komandā. Tika izveidotas 3 jauktās (pēc vecuma)  komandas, kuras piedalījās 4 sporta disciplīnās:

  1. Lidojošais šķīvis. (Komandas līderis ķēra frisbija šķīvjus ar .., kurus meta pārējie komandas dalībnieki) .
  2. (4 komandas dalībnieki pārvietoja nestuvēs vienu komandas biedri , kurš lasīja bumbiņas ierobežotajā teritorijā).
  3. Čūska. (Visi komandas biedri stāvēja vienā rindā, uzliekot savas rokas priekšā stāvošam komandas biedram uz pleciem. Izņemot pēdējo komandas biedri, visiem bija aizsietas acis ar šalli. Mērķis – savākt ierobežotā teritorijā visas bumbiņas kulē, bet vākšanas procesu regulēja pēdējais komandas biedrs, kuram nebija aizsietas acis, ar noteikties signāliem, praktiski bez vārdiem).
  4. Lodes grūšana. ( Komandas kopējais lodes grūdiens – katrs komandas dalībnieks grūda piepūsto balonu. Visus balonu grūdienus summēja kopā).

Visas komandas tika apbalvotas ar diplomiem un saldumiem. Individuālajās sacensībās 1. vietas ieguvēji tika apbalvoti ar šokolādi un diplomu, 2. un 3. vietas ieguvēji ar diplomiem.

Uz tikšanos nākamajās sporta sacensībās Tūrisma dienā!

Comments are closed.