Priecīgas Lieldienas Audriņu pamatskolā!

Priecīgas Lieldienas Audriņu pamatskolā!

Baltas pūkas zemi klāj,
Zaķis mums ar asti māj.
Liela diena nu ir klāt,
Jāiet olas ripināt!

Lieldienas ir Jēzus Kristus Augšāmcelšanās svētki, kurus visā pasaulē cilvēki atzīmē ar lielu prieku. Pēc garas, drūmas ziemas gan dabā, gan visu dzīvo radījumu dvēselēs strauji ieskrien pavasaris. Kaut gan šogad laika prognoze nesolīja saulainas dieniņas, tomēr pavasara dvesma jau ir jūtama visapkārt.

Lieldienu svētki nenorobežojas ar vienu dienu – svētdienu. Visu turpmāko nedēļu ir jāsvin Lieldienas – jābrauc ciemos, jāuzņem viesi, jācienā ar svētku maltīti, jādejo, jādzied un jāpriecājas par dzīvi, tāpēc Audriņu pamatskolas lielā un draudzīgā saime kopā jautri nosvinēja Lieldienas. Aizraujošas spēles, konkursi, olu ripināšana, mīklu minēšana izraisīja klātesošo interesi un vēlmi aktīvi piedalīties.

Savu radošo iztēli un meistarību bērni varēja demonstrēt, izvirzot izrotātas Lieldienu olas konkursam – skatei. Dalībnieku skaits bija apbrīnojami liels. Neskatoties uz to, visi 24 darbu autori saņēma nelielas balviņas dažādās nominācijās.

Pēc izglītojamo un mācību spēku atsauksmēm Lieldienu svētki noritēja jautri un aizraujoši. Liels paldies visiem klašu audzinātājiem, kuri palīdzēja svētku sagatavošanas un organizēšanas procesā! Pateicamies arī mūsu skolēniem- aktīviem, radošiem optimistiem!

Audriņu pamatskolas skolotāja Oksana Brokāne

Comments are closed.