Audriņu pamatskolas skolēni dodas ekskursijā pie lellēm un gliemežiem.

Audriņu pamatskolas skolēni dodas ekskursijā pie lellēm un gliemežiem.

8.oktobrī Audriņu pamatskolas 4. un 5.klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Preiļiem.

Skolēni varēja apskatīt ekspozīciju “Leļļu muzejā”, daudz uzzināt par mākslinieces Jeļenas Mihailovas fantāzijas un roku darbu rezultātiem. Mājas pagalmā mums atklājas divas pilis miniatūrā ar grezniem tornīšiem, tiltiņiem un ūdensdzirnavām. Skolēni labprāt fotografējas uz pils fona. Lai fotogrāfijas taptu vēl romantiskākas, Jeļena ar domubiedriem uzšuvusi senlaicīgus tērpus gan pieaugušajiem, gan bērniem. Mājas pagalms papildināts ar daudziem senlaicīgiem elementiem. Leļļu galerijā katram ienācējam paveras pasaku un fantāzijas pasaule, kurā galvenās darbojošās personas ir mākslinieces darinātās lelles.

Pašā Preiļu pievārtē, aptuveni 500 m aiz pilsētas robežas uz Daugavpils pusi, atrodas „Ošu mājas”, kuras saimnieki nodarbojas ar visai netradicionālu, Latgalei neraksturīgu un modernu lauksaimniecisko ražošanu – vīngliemežu audzēšanu. Skolēni piedalījās degustācijā ar vīngliemežu gaļu, kas bija pagatavota pēc oriģinālām vietējām receptēm, kuru papildināja latviskais dzēriens – pašu gatavota piparmētru tēja.

Kopējais brauciens nostiprināja klasesbiedru attiecības un labi ietekmēja kopējo klases mikroklimatu. Bērni uzzināja daudz jaunas informācijas un labi atpūtās. Iemācījās domāt par savu nākotni. Skolēni ekskursijas laikā iepazina un saprata, kā cilvēki Latvijā īsteno savus mērķus un radošo potenciālu.

Klases audzinātāja Alla Vorobjova

Comments are closed.