Valodas diena mūsu skolā

Valodas diena mūsu skolā

2017. gada 13. maijā Audriņu pamatskola, kā arī vairākas Latvijas skolas, svinēja Valsts valodas dienu. Šogad šī diena tika svinēta Jura Alunāna dzimšanas dienā.  Jau sesto gadu Valsts valodas dienu aicināja svinēt Rakstniecības un mūzikas muzejs. Aizgājušos gadus Valsts valodas diena tikusi svinēta dažādos veidos – norisinājušās orientēšanas spēles, dzejas sacīkstes, radošo darbu konkursi, organizētas akcijas sociālajos tīklos.

Arī šogad mūsu skola pievienojās svinēt šos svētkus. Katra klase ar savu klases audzinātāju veidoja kolāžu “Par valodu……”. Dienas laikā skolā valdīja lielā rosīšanās. Bērni meklēja grāmatās, avīzēs, internetā slaveno cilvēku izteicienus par valodu. Pēc darba pabeigšanas visas kolāžas tika izkārtas skolas zālē apskatīšanai.

Tajā pašā dienā mēs devāmies no skolas telpām ārā un ar krītiņiem rakstījām uz ietvēm savus iemīļotākos latviešu literatūras citātus. Bija interesanti un jautri. Daži gribēja arī kaut ko uzzīmēt. Garāmgājēji arī bija ieinteresēti. Ejot uz mājām mēs vēlreiz varējām izlasīt to, ko esam rakstījuši paši, mūsu draugi un skolotāji.

Nākošgad mēs noteikti svinēsim šo dienu un izdomāsim kaut ko jaunu.

Audriņu pamatskolas skolotāja Tatjana Vabale   

Comments are closed.