Zinību dienas svinības Audriņos

Zinību dienas svinības Audriņos

Septembrī Audriņu pamatskolas pirmsskolas grupiņas svinēja Zinību dienu. Šogad svinības notika savādāk nekā citus gadus – svētki tika svinēti katrā grupiņā atsevišķi, nevis visiem kopā, līdz ar to katrā grupiņā šie svētki tika svinēti savādāk. Vecākās grupiņas skolotāja Līga kopā ar bērniem pārrunāja šo svētku nozīmi, akcentējot to, ka daļa bērnu nākošgad Zinību dienu jau svinēs skolā kā 1. klases skolnieki. Grupas skolotāja bija sarūpējusi bērniem pašgatavotas medaļas ar sveicieniem Zinību dienā. Pēcāk visi kopā izveidojām mūsu grupiņas draudzības koku, uz kura bērni un skolotāja no plastelīna izveidoja savas sejiņas, kas simbolizē to, ka esam visi kā viena draudzīga ģimene, kurā atbalstām viens otru. Vienojāmies, ka šis koks mums stāvēs grupiņā redzamā vietā un būs kā atgādinājums, cik gan draudzīga grupa mēs esam! Svinību noslēgumā cienājāmies ar svētku mielastu – gardo kliņģeri.

Ar prieku par atkal satikšanos iesācies jaunais mācību gads.  Bērni vidējas grupiņas varēja iesaistīties jautrās spēlēs un rotaļās, atbildēt uz āķīgiem jautājumiem, izkustēties deju ritmā mūzikas pavadībā.

Ak, skaistais septembris!  Mēs atkal veram savas grupiņas durvis un ejam pretī daudz kam nezināmam.

Pie mums, jaunākās grupas bērniem ,vasara paskrēja nemanot un ar daudziem piedzīvojumiem. Mācību gada sakums  liels piedzīvojums –  mazajiem, ir adaptēšanās jaunajās telpās, iepazīšanās ar jauniem cilvēkiem un jauniem notikumiem.  Varēja dzirdēt gan smieklus, gan čalas , gan nedrošus skatienus.

         Pirmsskolas skolotāji Līga Asare, Aleksandrs Mališevs, Janīna Čakša

 

Comments are closed.