Audriņu pamatskolas skolēni svin Masļenicu

Audriņu pamatskolas skolēni svin Masļenicu

Skaistā, ziemīgā dienā, kad saulīte bija ar “zobiņiem”, kad ārā bija sniedziņš, Audriņu pamatskolas skolēni kopā ar pārējiem Audriņu, lieliem un maziem, iedzīvotājiem pie kultūras nama svinēja  jautro un jokpilno Masļeņicu, atvadīšanos no ziemas.

Šie ir saules svētki, kuros cilvēki sveic sauli, pēc garās ziemas. Šajos svētkos līksmi atvadās no ziemas un jautri sagaida pavasari. Audriņu kultūras nama vadītāja Tamāra Smirnova – rūpējās, lai  visiem būtu jautri un patīkami, lai visi atnākušie dejotu, līksmotu un piedalītos jautrās aktivitātēs. Pēc aktivitātēm visi devās dedzināt salmu lelli  un gāja riņķa dejā, kas simbolizē ziemu un nozīmē, ka šādā veidā no šī gadalaika visi atvadijās, līdz pat nākamajam gadam. Jautrās sacensībās, kurā piedalijās divas komandas – “Ziema” un “Pavasaris” – cīnījās, kura uzvarēs…. Kad gandrīz pārsvars bija “Ziemas” pusē, palīgā nāca jauni spēki un uzvarēja “Pavasara” komanda. Urrā! Masļeņica aiziet, ar to kopā arī ziema, un pavasaris  nāk tās vietā!

Masļeņicas svinēšana saistās arī ar  garšīgu cienastu. Galvenais ēdiens un svētku simbols ir pankūkas – saules un auglības simbols. Katrs dalībnieks pacienājās ar garšīgām pankūkām un karstu tēju, kuru sagādāja Nadežda Ivanova un Mārīte Broka. Paldies!

Audriņu pamatskolas skolotāja Dace Vasilevska

Comments are closed.