Kad taureņi vēderā dejo…

Kad taureņi vēderā dejo…

Kad dienas kļūst garākas un mūsu acis biežāk un ilgāk redz saulīti, tuvojas pavasaris un daba mostas. Pienāk brīdis, kad kāds saprot, ka vēderā sāk dejot taureņi. Tas nozīmē, ka gaisā virmo mīlestība un uz acīm tiek uzliktas “rozā brilles”.

Vai tu esi liels, vai esi mazs,  mīlestības vārds nav svešs. Ikkatrs ne reizi vien ir dzirdējis sev adresētu – es Tevi mīlu, Tu man patīc… Līdz ar to ir likumsakarīgi daudz un dažādi notikumi un pasākumi, kuri caurvijas caur mīlestības un cieņas tēmu.

Audriņu pamatskolas sākumskolas skolēni, tuvojoties Valentīndienai, apmeklēja Audriņu pagasta bibliotēku, kurā kopā jauko bibliotekārīti Margaritu Platonovu veidoja keramiskas sirsniņas, kuras var pēc tam uzdāvināt un nesāt kā rotu, un uzšuva mīkstus dekoratīvus spilventiņus sirds formā.

Skolā darbojās arī pasts, ar kura palīdzību savus laba vēlējumus varēja sūtīt ikviens skolēns. Īpašā mīlestības diena – Valentīndiena  Audriņu pamatskolā bija pasākumiem piesātināta. Rīta cēliens iesākās ar pārsteigumu – katrs skolēns un katrs pieaugušais saņēma no Ņikitas Narnicka skaistu sirsniņu, kā piemiņu par šo dienu. Sirsniņas darināja Ņikitas māmiņa Olga Litovnika. Paldies viņai par pašiniciatīvu un sarūpēto pārsteigumu. Darba dienas noslēgumā skolas aktu zālē notika konkursi, kuros varēja piedalīties gan lielie, gan mazie. Azartiski un jautri aizskrēja pozitīvām emocijām piepildīts laiks.

Pēcpusdienā skolas durvis tika plaši atvērtas priekš ciemiņiem – skolā uz draudzības vakaru “Kustēties ir jautri” kopā ar saviem skolotājiem ieradās Gaigalavas pamatskolas, Jaunstrūžānu pamatskolas un J.Klīdzēja Sakstagala pamatskolas skolēni. Vakars iesākās nedaudz bikli. Bet tā ir ikreiz, kad satiekas gandrīz nepazīstami bērni. Visu skolu komandas vispirms rādīja savus mājās sagatavotus priekšnesumus, novadīja konkursus. Turpinājumā mājinieki – Audriņu pamatskolas 7. un 9.klases skolēni novadīja vairākus azartiskus konkursus. Tālāk sekoja – dejas, dejas, dejas…

Paldies draugiem, kas mūs apciemoja, par pozitīvajām emocijām un gandarījumu par paveikto darbu. Paldies skolotājām Aleksandrai Vilčiņskai un Ivetai Rundānei par atbalstu un padomiem, gatavojoties šim pasākumam. Uz tikšanos nākošajās reizēs! Un kurš gan zina, kad un kur tas būs, vai pie mums, vai pie Jums.

Audriņu pamatskolas skolotāja Iveta Rundāne

 

Comments are closed.