Gleznainā Alūksne

Gleznainā Alūksne

Kādā saulainā un siltā maija rītā Audriņu pamatskolas 7.-9.klašu skolēni izmantojot projekta „Latvijas skolas soma” lielisku iespēju, apmeklēja Alūksnes muzeju, muižas parku un dabas muzeju „Vides labirinti”. Alūksnes muzejā izglītojošas programmas ietvaros skolēniem tika sniegta informācija par Alūksnes pilsētas un novada attīstību dažādu laikmetu griezumā, par kultūrvēsturisko mantojumu. Lai pārliecinātos, cik uzmanīgi bija klausītāji, muzeja gide sarīkoja nelielu viktorīnu par iepriekš sniegto informāciju. Skolēni precīzi atbildēja gandrīz uz visiem uzdotajiem jautājumiem. Muzeja ekspozīcijā tika aplūkoti arheoloģisko izrakumu fragmenti. Pēc izstādes apskates bērni paši mēģināja izveidot līdzībās senlaicīgos māla izstrādājumus, izmantojot ķemmīšu nospiedumu tehniku. Aizraujošie stāsti turpinājās arī muižas parka teritorijā, kur redzējām gan restaurētos, gan oriģināli saglabājušos arhitektūras pieminekļus. Gleznainais muižas parks ticis veidots tā, lai muižkungi parka teritorijā no jebkura soliņa, uz kura apsēdīsies atpūsties, varētu redzēt skaistu dabas ainavu Alūksnes ezera virzienā.

Izzinošais process turpinājās Alūksnes dabas muzejā „Vides labirinti”, kurā skolēni ar lielu sajūsmu aplūkoja daudzveidīgās putnu, kukaiņu, gliemežu, taureņu, iežu un minerāļu kolekcijas. Interaktīvie stendi ļāva ieklausīties putnu dziesmās, iepazīties ar zemes dzīļu pasaules ūdeņu bagātībām. Interesantais kolekcionāra stāstījums raisīja skolēnos patiesu interesi.

Dzirdētais un redzētais ir lielisks ieguvums vēstures, bioloģijas, ģeogrāfijas, vizuālās mākslas, matemātikas, dabas zinību jomu priekšmetos. Savstarpējās komunikācijas prasmes ir ieguvums sociālajā jomā.

Gleznainā Alūksne, mēs esam sajūsmā!

Audriņu pamatskolas skolotājas Ivetas Rundānes teksts un foto

Comments are closed.