Pēcpusdiena vecmāmiņām Audriņu pamatskolas pirmsskolā

Pēcpusdiena vecmāmiņām Audriņu pamatskolas pirmsskolā

Katru gadu martā, kad pūpoli jau sapurinājuši savas pūkainās galviņas, mēs savās mājās aicinām ciemos mūsu audzēkņu vecvecākus uz pavasara svētkiem.

Šogad, pavasari gaidot, 8. martā Audriņu pamatskolas pirmsskolā notika mīļi un tradicionāli svētki vecmāmiņām. Bērnudārzā tiek uzņemti ļoti mīļi ciemiņi – bērnu vecmāmiņas. Gatavojāmies šim pasākumam jau iepriekš, kopā ar skolotājām bērni domāja, kā pārsteigt un iepriecināt sev tuvos cilvēkus. Pašu rokām veidoja ielūgumus, gatavoja dāvanas, zīmēja vecmāmiņu portretus.

Kopā ar mūzikas skolotāju Nadeždu un grupas skolotājiem Līviju, Janīnu, Līgu un Aleksandru bērni mācījās dzejoļus, dziesmas, iestudēja jaunības deju un nelielu ludziņu par vecvecākiem un mazbērniem.

Mēs no visas sirds priecājamies par ikvienu, kurš bija atsaucies uz ielūgumu pavadīt šo pēcpusdienu kopā ar mums. Katrs bērns ir daļiņa no vecmāmiņas, un vecmāmiņa ikvienam bērnam ir īpaša, jo ir vismīļākā, ir tā, kura pažēlo, samīļo, prot izcept visgaršīgākās pankūkas. Omītes ir saprotošas un mūsdienīgas, jo prot vadīt automašīnu, darbā un ikdienā izmanto datoru.

Mazajam cilvēkbērnam ir jāmācās darīt prieku otram, jāmācās pateikt paldies saviem tuvākajiem cilvēkiem. Tas ir pašsaprotami, ka var un vajag kādu iepriecināt, un tam nevajag daudz – tikai atvērtu sirdi, pozitīvu attieksmi. Visi bija gandarīti par kopā būšanu, sirsnīgi pavadīto laiku kopā ar mazbērniem.

 

                                                            Mūzikas skolotāja Nadežda Osipova

Comments are closed.