Vizīte Eiropas Savienības mājā

Vizīte Eiropas Savienības mājā

Decembra mēnesis un visa 2018.gada nogale ir notikumiem bagāta. Jāgatavojas 1.semestra noslēgumam, jāpilda pēdējie pārbaudes darbi, bet vienlaicīgi tiek apmeklētas dažādas ekskursijas, lai uzzinātu ko jaunu vai atsauktu atmiņā jau esošo.

Iespaidu un notikumiem bagāts izvērtās Audriņu pamatskolas 6.-9.klašu skolēnu brauciens uz Rīgu, uz Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu, kur notika interaktīvā nodarbība. Pēc nodarbības pārrunājot ar skolēniem noskaidrots, ka pats aizraujošākais fakts ir tas, ka nodarbības laikā nebija dziļi kabatās jānoslēpj telefoni, bet gluži pretēji, tie tika izmantoti. Notika savdabīgas sacensības – zināšanu pārbaude par faktiem saistībā ar Eiropas Savienību, par Eiropas Parlamentu un citām tēmām. Uz lielā ekrāna skolēni varēja sekot tam, vai atbildes ir pareizas vai nē, saviem reitingiem, kas radīja vēl lielāku azartu un vēlmi atbildēt pareizi. Noslēgumā skolēni tika sadalīti trijās grupās, sekoja sarežģītākais un azartiskākais uzdevums – salikt Eiropas Savienības karti no puzles gabaliņiem.

Atvadoties no ES mājas katrs skolēns saņēma dāvaniņas – suvenīrus ar ES simboliku.

Pateicoties Eiropas Komisijas atbalstam, kas sedza ceļa izdevumus, Audriņu pamatskolas skolēnu grupa apmeklēja Eiropas Savienības māju (dažiem bērniem šis bija pirmais brauciens uz Rīgu). PALDIES!

Audriņu pamatskolas skolotāja Iveta Rundāne

 

Comments are closed.