Audriņu pamatskolas skolēni svin Latvijas simto gadadienu

Audriņu pamatskolas skolēni svin Latvijas simto gadadienu

Tev mūžam dzīvot, Latvija,

Kā jūrai, kas tev šalc pie kājām!

Pats Dievs sensenis svētīja

Še tavas āres mums par mājām.

/Vilis Plūdonis/

Pirms simts gadiem 1918. gada 18. novembrī tika proklamēta Latvijas Republika. Šogad Latvija svin savu 100 gadu jubileju. Šī vēsturiskā diena ir ļoti gaidīta un lolota, domāta un pārdomāta, tāpēc visi kopā, vienā lielā draudzīgā saimē – Audriņu pagasta iedzīvotāji, Audriņu pamatskolas kolektīvs un ciemiņi pulcējās kultūras namā uz svinīgo koncertu “Es ozola zīle Tev vainagā…”.

Šo svētku koncertu ieskandināja Rēzeknes 5. vidusskolas pūtēju orķestris, kurš atskaņoja tik jaukus, sen zināmus skaņdarbus. Piedalījās Audriņu pamatskolas skolēni, kuri dzejā un tautasdziesmās ar lepnumu cildināja Latvijas daiļumu. Raitā deju solī, uzkrāto mantojumu izdejoja viesi no Rēzeknes pilsētas – senioru deju kopa “Zelta atvasara” un skolas deju kolektīvs, kā arī ar savām dziesmām svētku noskaņu radīja Audriņu kultūras nama pašdarbnieki un vokālais ansamblis “Ivolga”.

Paldies visiem, kuri ieguldīja milzīgu darbu, lai šis koncerts būtu svinīgs, emocijām piepildīts: Audriņu pamatskolas kolektīvam, it īpaši – sākumskolas skolotājām Aleksandrai Vilčiņskai un Regīnai Voronovai, valodu skolotājām Jeļenai Čelbajevai, Allai Vorobjovai un Diānai Vasiļjevai par bērnu sagatavošanu pasākumam, Ivetai Rundānei par mazo un lielo dejotāju priekšnesumu sagatavošanu; Rēzeknes 5. vidusskolas pūtēju orķestrim un diriģentam Denisam Smirnovam; Audriņu pagasta vokālajam ansamblim “Ivolga” un vadītājai Ievai Lubānei; kā arī Audriņu kultūras nama vadītājai Tamārai Smirnovai un Līgai Leitānei.

                          Audriņu pamatskolas skolotāja Dace Vasilevsaka

   

Comments are closed.