Audriņu pamatskolas skolēni interaktīvajā izrādē “Drebošā telts”

Audriņu pamatskolas skolēni interaktīvajā izrādē “Drebošā telts”

  1. novembrī projekta Latvijas Skolas soma ietvaros Audriņu pamatskolas 1. un 2. klases skolēni apmeklēja teātri “JORIKS”, lai noskatītos interaktīvo izrādi “Drebošā telts”.

Izrāde notika improvizētā vigvamā, kurā dzīvoja neparasta ģimene – tētis Lācis, mamma Antilope un bērni – Lapsēns un Irbīte. Šie tēli bērnus aizveda aizraujošā ceļojumā. Šī izrāde ļāva bērniem saprast un aizdomāties, cik ļoti ir mainījusies Latvijas daba un latviešu dzīve, cik ļoti ir attīstījusies mūsu dzimtene. Bērni spēja saredzēt ne tikai pārmaiņas, bet arī to, kas latviešu dzīvē nemainās, tās ir ģimenes vērtības.

Visu izrādi atskaņo paši aktieri, izmantojot savu balsi un tādus mūzikas instrumentus kā stabulīte un bungas. Pēc izrādes bērni vēl ilgi mēģināja attēlot skaņas, kuras dzirdēja izrādē. Viņiem ļoti patika, ka izrāde notika neparasti, zem telts un stāstītais tika attēlots zīmējumos. Viņus fascinēja visas skaņas un vibrācijas, kuras priekš viņiem bija negaidītas. Dažus tēlus viņi varēja salīdzināt ar sevi un saviem tuviniekiem.

“Man ļoti patika, kad radīja “ha-hā!” lēkmi, tā dažreiz dara bērni”, komentēja viens no skatītājiem.

“Man patika, ka ar mums visu laiku sarunājās un prasīja, ko nozīme lietas, kuras zīmēja indiāņi”, stāsta Maksis.

“Mūsu dzīve ir ļoti mainījusies, bet attiecības starp bērniem un vecākiem palikušas nemainīgas”, stāsta Vija.

Izrādes režisore Inga Tropa uzsver: “Mēs visu laiku maināmies, transformējamies, gan no tā, ka ir kaut kādi ārēji apstākļi, kas mūs maina, satiekot dažādas citas ciltis, vai nonākot dažādās citās ainavās. Pats ceļš mūs maina, un tas viss var būt tāds radošs ceļš un radoša mainība.”

Sākumskolas skolotāja Regīna Voronova

Comments are closed.