Draudzības vakars Sakstagalā

Draudzības vakars Sakstagalā

12. oktobrī Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas vecāko klašu skolēni  uzņēma pie sevis  draugus no citām Rēzeknes novada skolām.  Ieradās tikai divas skolas (Audriņu pamatskola un Dricānu vidusskola), bet pateicoties organizatoriem, vakars izrādījās brīnišķīgs.

Pasākums sākās aktu zālē ar muzikālu priekšnesumu, skolas parlamenta sveicieniem un direktores  uzrunu. Silvija Freiberga pastāstīja, ka šogad Sakstagala pamatskolas kolektīvs, turpinot ar Jāņa Klīdzēja daiļradi saistītās tradīcijas, pievērš lielu uzmanību romāna “Cilvēka bērns” galvenajam varonim Boņukam un viņa galvassegai- Boņuka cepurei.

Šogad viss skolas ārpusskolas darbs koncentrējās uz šo apģērbu detaļu. Skolas muzejā tika savāktas skolēnu mīļākās cepures , skolotāju dienā visiem skolotājiem tika pasniegtas  elegantas cepures dāvanā no Parlamenta, mājturības  skolotāji izveidoja cepuru piederumu izgatavošanas darbnīcas un pat  Dzejas diena  skolā tika  veltīta galvassegām.

Skolotāji, kuri pavadīja piektdienas vakaru kopā ar saviem skolēniem, saņēma dāvanā  cepuri- adatu spilvenu, ko ar savām rokām izgatavoja Sakstagala pamatskolas skolēni, un siltus aplausus no saviem skolēniem.

Vakara dalībnieki Silvijas vadībā izgatavoja cepures no laikrakstiem. Un tad viņi sadalījās četrās grupās ( skolotāji arī netika saudzēti) un devās uz nodarbībām “Radošās darbnīcās”, kur  meitenes palīdzēja izgatavot divu veidu grozus, piepildot tos ar kastaņiem un puķu sēklām.

Pēc labi padarīta  darba bija pienācis laiks sēsties pie  kopīgā galda. Un, visbeidzot, ilgi gaidītā diskotēka. Neliels apmulsums sākumā pārvērtās ugunīgās dejās, likās, ka zāles grīda neizturēs modernās dejas uzbrukumu un ritmu. Un laukos  dzīvojošie jaunieši, kas nav sabojāti ar  diskotēkām un pārsātināti ar  tikšanos ar saviem vienaudžiem (oh, mobilo telefonu un datoru laikmets!), mēģināja  izmantot šo brīdi, lai dejot un iepazīties ar  citiem pusaudžiem. Tas ir pārsteidzoši, ka diskotēkas laikā visi brīvprātīgi atteicās no mobilās saziņas un nodeva savus tālruņus skolotājiem.

Laiks pagāja nemanot, neviens negribēja doties mājās, jaunieši tikai runāja par jaunu tikšanos. Ceru, ka tā arī būs.

Liels paldies Sakstagalam par laipnu uzņemšanu, uz satikšanos drīzumā!

                                                                                        Audriņu pamatskolas skolotāja Alla Vorobjova

 

 

Comments are closed.