Mātes diena ” Veltījums māmiņām “

Mātes diena ” Veltījums māmiņām “

Mīļo, mīļo māmuliņ,
Paldies Tev par buču
Ko rītiem man sniedz
Paldies par smaidu,
Kas Tev sejā mirdz.

Māmiņdiena, šķiet, ir gada sirsnīgākais pasākums, kuru gaida ne tikai bērnu māmiņas, bet arī katra mazā sirsniņa, kura vēlas teikt un parādīt, cik ļoti viņam laimējies ar pasaulē labāko, mīļāko un skaistāko māmiņu.

Otrdien, 15. maijā, ne tikai spīdēja saulīte, bet mirdzēja arī mūsu māmiņas, šajā skaistajā pavasara dienā Audriņu pamatskolā ( pirmsskolā ) norisinājās pasākums par godu mīļajām māmiņām. Viņas saņēma skaistus apsveikumus no savām atvasēm – dziesmas, dzejoļus un dejas, pašu gatavotās apsveikuma kartītes, mīļus vārdus un bučas.

Pirms Māmiņdienas bija liels gatavošanās process. Katrs darīja visu, lai koncertiņā parādītu to jaukāko savai māmiņai. Ikdienas steigā mēs biežāk kā parasti, centāmies samīļot viens otru un pateikt kādu mīļu vārdu, kas mūsu sirdīs raisīja labestību.

“No sirsniņas es mīlēju savu māmuliņu”! Tā vienā teikumā varētu izteikt to mīlestības apliecinājumu mūsu mīļajām māmiņām, kuru centāmies izteikt caur dziesmām un dzejas rindām, kuras izskanēja māmiņām veltītajā koncertā. Visi dziedāja un deklamēja, lai mammučiem sāktu mirdzēt actiņas, katrs bērns īpaši centās, lai savai māmiņai sagādātu prieku.

Diena pagāja uz jautras nots, vēl vakarā bērni priecīgi stāstīja par piedzīvoto. Šis pasākums ir labs veids kā vēl tuvāk un mīļāk satuvināties bērniem ar mammu un mammai ar bērnu, šādos pasākumos aizmirstas visi ikdienas strīdi un problēmas, un sirdī ienāk siltums un labestība. Paldies visiem vecākiem un bērniņiem par svētku sajūtas uzburšanu! Bērniem šī diena bija īpaši svinīga un jautra!

Līvija Bobrova

Comments are closed.