LIELDIENU RAIBUMI AUDRIŅOS

LIELDIENU RAIBUMI AUDRIŅOS

( PA LIELDIENU ZAĶA PĒDĀM! )

Zaķis ciemos nāk pie mums,

Oliņas tas paslēpj jums.

Meklējam mēs visi aši,

Atrodam tās visi braši0.

Sveiki pavasarī!

Jā, jau pavasarī! Nu jau aiz loga dzird dziedam putnus, dienas ir daudz garākas un gaišākas.

4. aprīlī Lieldienu zaķis ieradās arī mūsu iestādē ar saldumu pilnu grozu. Lieldienu svinēšana sākās ar viktorīnu, kuras laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar Lieldienas īpatnībām. Bērniem bija interesanti uzzināt sakāmvārdus par Lieldienām. Pēc viktorīnas bērni dejoja un kustējās, imitējot putnus, meža dzīvniekus un dabas parādības. Daudz prieka sagādāja piedalīšanās Lieldienu zaķa stafetē, kas labvēlīgi ietekme fizisko un psihisko veselību.

Īpaši pozitīvu emocionālu pacēlumu radīja kustību rotaļa – ” Olu ripināšana” un protams neizpalika galvenā Lieldienu tradīcija – sišanās ar olām. Caur spēlēm un rotaļām bērni apgūst priekšmetu formas un izmērus, to izvietojumu apkārtnē, izšķirt krāsas un skaņas. Veidojot kontaktus ar apkārtējo pasauli, mācās koordinēt kustības, novērot, gūt prieku un papildināt savu redzesloku. Spēlējoties bērni apgūst priekšmetu formas un izmērus, to izvietojumu apkārtnē, izšķirt krāsas un skaņas.

Tika apbalvoti arī Lieldienu izstādes dalībnieki par radošiem darbiņiem. Pateicamies bērnu vecākiem par padarīto prieku un Lieldienas gaisotnes radīšanu. Bērnu un vecāku kopīgais radošais darbs veicina pozitīvas savstarpējas attiecības un ietekmē bērna pašizjūtu ģimenē.

Bērni bija lieliski! Tik krāsaini, brīvi, droši un skanīgi.

Svētki bija ļoti jautri, pozitīvu emociju pilni.

Galvenais šī pasākuma ieguvums ir bērnu aktīva atpūta, nepiespiestā atmosfērā brīvā un radošā gaisotnē.

Līvija Bobrova,

Maija Repša

Comments are closed.