Sākumā bija vārds…

Sākumā bija vārds…

Februārī notika izteiksmīgas runas konkurss, kas jau sen ir kļuvis par tradicionālo. Patīkami, ka visaktīvāk konkursā piedalījās Audriņu pamatskolas audzēkņi. Ieteicamās daiļdarbu tēmas šogad bija: es pats, valoda, ģimene, mans novads/pilsēta, brīvība, Tēvzeme, ka arī 2018. gada atzīmējamie jubilejas rakstnieki un dzejnieki – Rūdolfs Blaumanis, Leonīds Breikšs, Guntars Godiņš, Imants Ziedonis, Ojārs Vācietis, Olga Lisovska, Elīna Zālīte u.c.

Konkurss tika sadalīts divās daļās: sākumā norisinājās skolā, bet pēc tam skolas konkursa uzvarētāji piedalījās jau novada kārtā. Skolas kārtas sākumskolas grupā par uzvarētājiem kļuva:
1.vieta – Jelizaveta Jačeikina, 3.kl. (sk. O. Brokāne), 2. vieta – DrobateVladlena, 4.kl. (sk. A. Krasovska) un 3. vieta – Mičurova Daira, 2.kl. (sk. T. Vabale), bet pamatskolas grupā: 1. vieta – Jelizaveta Vasiļjeva, 6.kl. (sk. A. Vorobjova), 2. vieta – Putina Anastasija, 5.kl. (sk. A. Vorobjova), 3. vieta – Putina Jeļena, 8.kl. (sk. A. Vorobjova). Novada konkursa kārtā visiem dalībniekiem bija jādeklamē divi literāri darbi – latviešu un krievu valodā. Latviešu valodā bērniem palīdzēja latviešu valodas skolotāja Sandra Jeršova. Mūsu skolēni godam nopelnīja divas vietas: Putina Anastasija – 2. pakāpes diploms un Putina Jeļena – 2. pakāpes diploms.
Jāatzīmē, ka šogad konkursā bija ļoti liela konkurence, konkursantu bija ļoti daudz, visi bija teicami sagatavojušies un nopietni orientēti uz uzvaru. Mūsu meitenēm nācās cīnīties par uzvaru.

Bērniem, viņu vecākiem, skolotājiem liels paldies par paveikto darbu! Prieks par to, ka skolēni arvien biežāk paši izvēlas daiļliteratūras darbus, nevis gaida, kad piedāvās skolotājs, jo jālasa ir taču tas, kas pašam iet pie sirds, kas ir saprotams. Tikai no pirmā skatiena šķiet viegli izvēlēties sev lasīšanai darbu. Pirms izvēlēties sev tīkamāko, jāpārlasa desmitiem reižu, simtiem dzejoļu, pasaku, stāstu. Tā kā lasiet, iegaumējiet, lai katram ir savi mīļākie autori un literatūras darbi, un to skaits vienmēr pieaug!

Аudriņu pamatskolas skolotāja- Jeļena Pimahova

Comments are closed.