Rudens svētki Audriņu pamatskolā (pirmsskolā).

Rudens svētki Audriņu pamatskolā (pirmsskolā).

Katru gadu oktobrī koki pamazām ietērpjas krāsainā rotā un atkal klāt ir rudens! Šis rudens ir ļoti steidzīgs – tik pirms mirkļa mēs pirmo reizi iepazinām viens otru, bet nu jau esam kļuvuši par labiem draugiem, un viens otram varam uzticēties.
Mācību gada tradicionāli ir laiks, kurā izvirzīt jaunus mērķus un izaicinājumus. Katram tie būs savi: kādam uzsākt kaut ko no jauna, kādam pabeigt līdz galam iesākto, vēl citam- apņemties darīt labāk.
Arī bērniem šie pirmie rudens mēneši ir atnesuši jaunas prasmes un iemaņas, kuras protam jau tikt pie svētkiem. Katru mēnesi centīsimies iemācīties un atklāt kaut ko jaunu! Kad darzā darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, no laukiem un druvām mājās tiek pārvestas dabas veltes.
Miķeļi ir rudens saulgrieži, kad saule pagriežas uz ziemas pusi, tāpēc diena un nakts ir vienā garumā. Zemkopim tas ir svarīgs pieturas punkts, ir padarīti nozīmīgākie darbi, palēnām norimst arī rosība uz lauka. Miķeļi iekrīt dabas un lauku veltēm visbagātākajā gadalaikā, un tie ir arī ražas svētki. Bērni vairākas nodarbības pavadīja ārā, pētot rudens pazīmes, meklējot lapas, kastaņas un citus rudens dabas materiālus. Dārziņos varēja vērot ļoti interesantus bērnu darbiņus: gan telpiskus rudens kokus, gan zvēriņus, lapu virtenes un puķes, kas veidoti no koku lapām. Bērni centās iegaumēt koku nosaukumus un atpazīt to lapas, augļus un sēklas. Kā jau katru gadu, arī šogad Audriņu pamatskolā (pirmsskolā) tika rīkoti “Ražas svētki”.
“Rudens” bērniem pastāstīja kādas tradīcijas tiek ievērotas, sagaidot ziemu un pavadot vasaru, rosināja ikvienu klātesošo ne tikai dziedāt, dejot, minēt mīklas,iejusties dažādu dārzeņu, augļu lomās, piedalīties dažāda satura rotaļās. Rudens ir raibs, bērni vēroja dabu, laika apstākļus, meklēja un vāca dabas materiālus. Rudens svētkos bērni priecājās par rudens krāsu košumu, izdziedot to dziesmās. Kopā ar rudenī un viņa draugiem bērni apbrīnoja rudens veltes, kas aug darzā.
Dziedot, dejojot, spēlējot tika noskaidrots, kādu ražu iespējams novākt rudenī. Bērni vingrina rokas, kājas, plaukstas, pēdas. Pakāpeniski savas darbības saista ar dažādiem priekšmetiem, to pielietojumu, tā mācoties integrēt lielo un mazo muskuļu aktivitāti, iegūstot kontroli pār savu ķermeni un apgūstot daudz-veidīgas darbības ar sadzīves priekšmetiem un rotaļlietām. Koncertiņš ir pārdomāts tā, lai bērni visās dziesmās varētu darboties līdzi un iejusties dažādos tēlos. Bērni bija lielā sajūsmā varēja kārtīgi izdancoties un izdziedāties! Bērniem ļoti patika šis pasākums, arī rudens saulīte mums lutināja. Visi laimīgi devāmies uz grupiņu, lai varētu pamieloties. Nākošajā gadā to noteikti atkārtosim! Paldies arī grupu skolotājām, mūzikas skolotājai, kuras kopā ar bērniem sarīkoja jaukos ražas svētkus!
Tagad ir īstais brīdis savākt to, ko rudens mums devā- sameklējiet dažādu koku krāsainās lapas, kuras mājās var nospiest pēc tam atnest uz bērnudārzu, lai tās izmantotu radošiem mākslas darbiem un pie viena padalītos ar citiem par jaukajiem brīžiem, kas pavadītī kopā ar vecākiem!
Mums ir fantastiski bērniņi, kuri katru dienu spēj uzburt neaizmirstojamu, atkķirīgu un pārsteigumu pilnu. Lai mums visiem lielisks un viegls šis mācību gads! Lai būs daudz jauku brīžu un radošu ideju.
Mīļie vecāki, lai mēs kopīgi varētu veidot Jūsu mazuļiem attīstošu, drošu un radošu vidi, darbosimies kopā! Jeklausieties skolotāju teiktajā, lasiet paziņojumus un ziņojuma dēļa, palīdziet bērniem veikt radošos darbiņus un sagatavoties ikdienai un svētku reizēm! Kā arī mēs darīsim visu lai bagātinātu ikdienu Jūsu bērnu dzīvē!

Audriņu pamatskolas (pirmsskolas) skolotaji
Līvija Bobrova
Aleksandrs Mališevs
foto: Maija Repša

Comments are closed.