Mazie audrinieši gatavo dāvanas savam tētim

Mazie audrinieši gatavo dāvanas savam tētim

Tētis, tētuks, tēvs… Cik dažādi  un mīļi var nosaukt ļoti svarīgu personu katra bērna dzīvē. Šīs cilvēks apvieno sevī vairākas īpašības – vīrišķību un rūpes, drošību un maigumu. Tieši tāpēc Latvijā ir atdzīvināta sena tradīcija – Tēva dienas svinēšana.

Izvēlēties dāvanu “ģimenes galvai” – atbildīga un svarīga lieta. Tai ir jābūt neparastai, siltuma un mīlestības pilnai. To visu zinot, Audriņu pagasta bibliotēkas vadītāja Margarita Platonova, pulcēja mazos audriniešus – sākumskolēnus uz radošo darbnīcu “Dāvana manam tētim”. Jautrās un saturīgās darbošanās laikā tapa lieliska dāvana – atklātne ar aplikāciju un neparasta zīmīte – sunītis ar siltu novēlējumu. Katrs bērns uzrakstīja dažas, no sirds plūstošas, apsveikuma rindiņas savam tētim, lai viņš lasot sajustu īpašu mīlestību un cieņu.

Darbošanās process nemaz nebija viegls – mēs līmējām, griezām, saskaņojām krāsas, veidojām aplikācijas, rakstījām, domājām, runājām … un tikām pie lieliskā rezultāta – oriģināla ekskluzīvā dāvana  bija gatava!

Mēs, Audriņu pamatskolas mācību spēki, izglītojamie un vecāki, ļoti pateicamies pagasta bibliotēkas vadītājai Margaritai par prasmīgi, radoši, profesionāli plānotu darbu. Viņa ir mūsu lielais palīgs ne tikai izglītojamo brīvā laika organizēšanā, bet arī komunikācijas prasmju attīstīšanā. Lielu paldies sakām arī par to, ka, regulāri apmeklējot darbnīcu nodarbības, mūsu bērni mazāk laika velta datorspēlēm un citai nelietderīgai brīvā laika pavadīšanai. Viņi mācās sadarboties, dalīties ar iespaidiem. Smelties pozitīvas emocijas un nest tās mājās – tas ir burvīgi!

 Audriņu pamatskolas skolotāja Oksana Brokāne

Comments are closed.