Audriņu pamatskola bērnu vides festivālā “Tīrai Latvijai!” Tērvetē

Audriņu pamatskola bērnu vides festivālā “Tīrai Latvijai!” Tērvetē

“Zaļā josta” trīspadsmito gadu pēc kārtas rīkoja makulatūras vākšanas kampaņu Latvijas izglītības iestādēs. 26. maijā, Tērvetes silos norisinājās gada vērienīgākais vides un veselīgas atpūtas festivāls “Tīrai Latvijai!”. Festivāls orientēts uz zaļa, ilgtspējīga, dabai un cilvēkam draudzīga dzīvesveida popularizēšanu, īpaši godinot un izceļot cilvēkus, kas ikdienā praksē snieguši būtisku ieguldījumu vides ilgtspējas kvalitātes uzlabošanā un atkritumu apsaimniekošanas attīstībā valstī. Festivālā “Zaļā josta” un vairāk nekā 30 partneri gādāja par plašu bezmaksas aktivitāšu programmu visai ģimenei.

Uz šo pasākumu brauca arī Audriņu pamatskolas skolēni, kuri piedalījās izzinošos, saistošos un atraktīvos pasākumos. Skolēniem un skolotājiem bija iespēja piedalīties izzinošās un izglītojošās spēlēs, radošās darbnīcās, akcentējot videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu, noklausīties Laura Reinika un Elzas Rozentāles koncertu, pabūt Tērvetes dabas parkā, kur mīt dažādi pasaku tēli un, protams, papriecāties par krāšņajiem taureņiem “Taureņu mājā”. Ceļš bija tāls un brauciens diezgan nogurdinošs, bet pozitīvās emocijas un spilgtie iespaidi kompensē visu, tāpēc atmiņas par šo ceļojumu saglabāsies ilgi.

Audriņu pamatskolas skolēni, viņu vecāki, skolotāji, pārējie darbinieki palīdzēja, lai šajā mācību gadā tiktu savākti 14261 kg makulatūras. Visiem paldies!

 

Audriņu pamatskolas skolotājas Dace Vasilevska, Iveta Rundāne

       

Comments are closed.